Dağıtım İzni Kaç Gün 2024
  1. Anasayfa
  2. Askeri Bilgiler

Dağıtım İzni Kaç Gün 2024

0

Acemi Birliği Dağıtım İzni Kaç Gün

Dağıtım İzni Kaç Gün, Acemi Birliği Dağıtım İzni Kaç Gün Adlı soruların cevabını kısa ve öz bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz.

Kısa dönem askerlik yapanlar yani 6 ay askerlik yapanlar için 12 gün izin hakkı bulunmaktadır. Dağıtım iznini acemi birliğini bitirmiş askerler hak etmektedir. Acemi birliği bittiğinde 6 gün dağıtım izni kullanılabilinir. Bunun yanı sıra izne çıkan askerin evinin uzaklığına göre yol izni eklenmektedir. Bu durum 1, 2, 3 gün olabilecek şekilde yol izni olarak geçmektedir. Dağıtım iznine gitmek istemeyen asker doğrudan usta birliğine gidebilir. İzinleri kullanmak kişinin kendi isteğine bağlıdır.

İzni kullanmayan askerler izin süresi kadar erken terhis alabilmektedirler. 12 günlük izini kullanmayan askerlere erken teskere verilir. Alınan erken teskere gün sayısı kadar dışarıda çıktığınızda hala asker olarak görünür ve bir yerde iş başı yapamazsınız. Ancak erken teskere süreniz bittiğinde iş başı yapabilirsiniz.

Dağıtım İznini Kullanmak Mantıklı Mı?

Dağıtım iznini kullanmak bazı şartlara göre doğru olabilir. Örneğin, acemi askerlik süresince çok zorlanan ve yorulan kişiler yedi günlük izne ihtiyaç duyar ya da sivil hayatta acil tamamlanması gereken işler gibi sebepler doğar. Ancak unutulmaması gereken en önemli nokta dağıtım izni kullanan kişilerin askerlik süresinin uzayacağıdır.

Dağıtım izni kullanmayan bir asker, yedi gün erken terhis olurken izin kullananlar terhis süresine yedi gün ekler. Bu nedenle dağıtım izni kullanmak askerlerin iradesindedir. Ayrıca dağıtım izni iki ya da üç günlük olarak verilmez ve sadece yedi gün olarak alınır.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

Aklınıza takılan bütün soruları sorabileceğiniz SORU-CEVAP bölümünden soru sorabilirsiniz. Üstelik üyelik gerektirmez.

Polisevi Fiyatları İçin Birbilenesor.net Web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir